Het gebruiken van een offline folder (een folder die alleen op jouw PC staat) kan handig zijn voor het bewaren van e-mail om bijvoorbeeld meer ruimte vrij te maken op de server waar de e-mail staat.

Je kunt zoveel folder maken als je nodig hebt.

Stap 1

Klik met je rechter muisknop op "Local Folders" en kies voor "New Folder"

thunderbird offline folder aanmaken

Geef de folder een naam die je handig vindt.

Stap 2

Je kunt nu eenvoudig mailtjes naar deze folder verslepen maar je kunt ook meerdere mailtjes tegelijk verplaatsen of kopieren.

Selecteer hiervoor de mailtjes die je wilt verplaatsen of kopieren en klik er dan met je rechter muisknop op.

Kies dan voor "Move to > Local Folder > e-mail backup" of de naam die jij voor je folder hebt gekozen.

thunderbird verplaats berichten naar offline folder