Het wijzigen van je serverinstellingen zit een klein beetje verborgen dus hebben we een kleine handleiding hiervoor gemaakt.

Om bij de juiste instellingen te komen klik je eerst op "Bestand" of "File" als je de Engelse versie hebt.

Klik in outlook op bestand in het menu

Selecteer dan het account waarvan je de instellingen wilt aanpassen (1) en klik op het kleine pijltje onderaan de knop (2).

Selecteer in outlook het account waarvan je de instellingen wilt aanpassen

Klik dan op de serverinstellingen.

klik op serverinstellingen

Je krijg nu de opties te zien voor de inkomende server.

serverinstellingen wijzigen inkomende server

Je kunt ze ook bekijken voor de uitgaande server.

serverinstellingen wijzigen uitgaande server

Bedenk dat je voor verschillende providers ook afwijkende instellingen kunt hebben. Wanneer er iets niet werkt stuur dan screenshots van bovengetoonde instellingen samen met je foutmelding naar je provider zodat ze je kunnen helpen met het oplossen van het probleem. Is vrijwel alle gevallen is het een kleine aanpassing van je instellingen die er voor zorgt dat het niet werkt. Dit komt omdat de eisen voor veilig e-mailen steeds strakker worden.